VW Beetle Convertible

Folkan som blev så mycket mer än bara folklig. Kärt barn har många namn, bubblan är ett tydligt exempel. VW Beetle Convertible tillverkades tom januari 1980.
- - SOLD - -
Details

Detta exemplar kommer ursprungligen från Californien. Bilen är i ett mycket fint skick och har aldrig sett saltiga vägar. Bilen importerades till Tyskland 2014 av en bilhandlare som själv ägde bilen en tid. Sedermera köptes den av två bröder , där den ena brodern som är boende i Tyskland brukade bilen under något år innan den andra brodern boendes i Sverige tog över bilen till Sverige. Mätaren i bilen är nu utbytt till en ny med kilometervisning, men originalmätaren medföljer.

Från folklig till icon

Idag är flera äldre VW modeller tydliga "lifestyle" bilar. Bilen är väl omhändertagen, olja är bytt årligen, nya tätningslister, bromscylindrar, remmar, stift, rotor, fördelare och tändkablar är exempel på delar som är bytta i förebyggande och i servicesyfte. Även suflett, stopning i framstolar och startmotor är nytt.

Fuel injection

Relativt få bilar levererades med fuelinjection. Kanske inte så märkvärdigt idag men det bidrar starkt till hur lättkörd och användbar bilen är. Bilen upplevs betydligt modernare och är lätt startad och går lugnt med ett jämnt fint drag över hela registret.

Convertible

Suflett och innertakt är nytt. Bakrutan är i glas och är eluppvärmd.

Inredning

Inredningen är original så när som på dörrsidorna som blivit ersatta med nya. Bilen utrustades från fabrik med bla AC, radio, läderklädd ratt, träpanel, mittkonsol och katalysator. I motorluckan finns en extra ventilationslucka, gömd bakom registreringsbelysningen som hjälper till att få ut värmen i motorrummet

Analog körupplevelse

Avsaknaden av teknik är tydlig, körupplevelsen är ren. Här känns att man kör bilen själv, vilket fler och fler uppskattar när det kommer till intressebilar.

Oscar Cibie

Ett idag eftertraktat tillbehör är extraljusen från Cibie

Gallery
Facts
Make
VW
Transmission
4 växlad manuell
Body type
Cabriolet
Model
Beetle Convertible
Mileage
6647
Colour
Silver metallic
Year
1979
Engine
4 Cylindrig luftkyld 1584 cc
Interiour
Svart vinyl