Mercedes-Benz SL500

Mercedes-Benz R129 är en tung, välbyggd och tidlös modell som producerades mellan 1989 och 2001. Nu har har de raka 6.orna ersatts av V-motorer, V8 och V12 finns som tillval. Den nya SL:en uppdaterades 1993 och 1996. Modellen är även med dagens mått snabb, bekväm och underhållande att köra.
- - SOLD - -
Details

Fint och välvårdat exemplar som importerades från Schweiz till Sverige 98. Få brukare och med all dokumentation.

Dallasmoppens ersättare

Snabb, stilig och stabil, här är modellen som skall ersätta den så kallade Dallasmoppen. Mercedes hade stora skor att fylla när modell R129 skulle lanseras. Den tidigare modellen R107 tillverkades under många år. Modellen hade varit lyckad i både design och försäljning, att förväntningarna nu var höga råder det inget tvivel om.

Avskalat

Från förarstolen är allt lättöverskådligt. Instrumenten är enkla, lättlästa och ger närmast ett spartanskt intryck. Stolarna och skinnet håller högkvalitet och färden blir avslappnad och trivsam. Det enda som egentligen kan överraska dig är motorn och hur snabb bilen är.

Hardtop och sufflett

Hardtopen är i sig tung men är enkel att montera. Hydrauliska fästpunkter och och automatisk låsning av taket gör att du bara behöver lägga hardtoppen på plats, trycka på knappen och den är fast. Sufletten är givetvis helautomatisk och sköts med samma knapp och enkelhet.

Gallery
Facts
Make
Mercedes-Benz
Transmission
Automat
Body type
Cabriolet
Model
SL500
Mileage
15800
Colour
BRILLIANT SILVER METALLIC
Year
1995
Engine
V8 Bensin 4973 cc M119
Interiour
Svart skinn