BMW M3

BMW E36 tillverkades åren 1990 till och med år 2000. Modellen blev snabbt populär och var en ersättare till den tidigare E30. Nu lanserar BMW ett nytt formspråk och ett betydligt modernare chassi som gjort modellen än mer körglad.
- - SOLD - -
Details

Detta exemplar importerades från Tyskland i maj 1996 med 4890 mil på mätaren. Kopior på köpekontrakt, ägare i tyskland och import handlingar finns kvar. Historiken är god med alla originalböcker och servicebok. Besiktningsprotokoll och kvitton finns sparade. Bilen blev omlackerad under 2015. Inför försäljning har bilen fått nya styrleder, 4-hjuls inställning samt är nybesiktigad.

Svart / Svart

Cosmossvart metallic med svart skinninredning, en klassisk färgkombination på BMW.

Utrustning

Bilen är bla. utrustad med fjärrstyrt c-lås, sportstolar i svartskinn, klimatanläggning, el-cab och el-hissar.

BMW MOTORSPORT

Bokstaven M, är en förkortning för BMW Motorsport, en avdelning som fick sin början genom bilracingen i Tyskland. E36 M3 levererades först med en 3,0 liters motor på 286 hästkrafter, de senare årsmodellerna fick en 3,2 liters motor som utvecklade 321 hästkrafter. Effekten på 3,2:an blev högre pågrund av den något större volymen samt att den nu fått "dubbel vanos". M3 3,0 har med åren blivit uppskattad för sin motorkaraktär och varv villighet. M3 3,0 har på pappret en lägre effekt, men till dess fördel har den en lägre utväxling, 5 växlad låda och lägre friktion i den mindre bakaxelklumpen. Detta gemensamt gör att bilarnas prestanda är väldigt när varandra i verkligheten.

Gallery
Facts
Make
BMW
Transmission
5 vxl manuell
Body type
Cabriolet
Model
M3
Mileage
17.245
Colour
Cosmos svart metallic
Year
1994
Engine
S50 3,0
Interiour
Svart skinn